Infoblogg

Jag har alltid varit fascinerad av skolan och hur mycket det finns att lära sig för den som har intresse för utbildning och studier. En institution som mer eller mindre gratis lär ut saker och ting som är oumbärliga för den som vill kunna välja bland alla jobb som finns, är faktiskt någonting relativt unikt! När jag började den utbildning som kändes rätt för mig, var jag långt ifrån säker på att detta var ett område jag senare skulle arbeta inom. Faktum är att jag har en helt annan yrkesinriktning nu för tiden även om jag alltid har användning för det jag fick lära mig under min utbildning. En av de viktiga saker jag fått lära mig är att man faktiskt kan skola om sig och göra någonting helt annat. Detta med eller utan någon utbildning. Förvisso har man oerhört stort försprång om man sitter på en bra utbildning, men det är inte omöjligt att lyckas även utan en sådan. Detta beror så klart på vad för arbete det är man söker. Även om det finns en hel del yrken var erfarenhet ibland till och med väger tyngre än en utbildning, finns det många jobb som verkligen kräver att man har resultat att visa upp från skoltiden.

Om man har ett intresse för utbildning efter gymnasiet är det egentligen bara att söka och hoppas. Att komma in på den utbildning man helst vill kan vara svårt, men det är inte sällan man får söka vid flera tillfällen innan man lyckas få sin efterlängtade utbildning.