Blogg

Stockholms skärgård – Aktiviteter

En av de bästa sakerna med Stockholms skärgård är att den är så nära Stockholm stad och därför så tillgänglig och enkel att besöka, oavsett om man bor i stan eller är på besök. Det finns öar och aktiviteter som man kan besöka och göra under en dagsutflykt och så finns det andra som man kan spendera en hel helg åt eller till och med hela sommarsemestern. Vad man hittar på i skärgården beror således på vad man har för intressen, hur mycket tid man har på sig och såklart vilken budget man har för sitt skärgårdsbesök. Några exempel på aktiviteter som man kan göra i Stockholms skärgård är:

  • Lyxa till det med ett härligt spabesök
  • Tälta på en vacker ö
  • Åka på rundtur bland öarna

Gå på spa i Stockholms skärgård

Att skämma bort sig själv, både när det gäller kropp och knopp, är viktigt att göra då och då. Ett underbart sätt att göra det på är genom att gå på spa, och turligt nog så finns det en hel del fantastiska spaanläggningar att besöka i Stockholms skärgård. Många av dem ligger vackert precis nere vid havet, så att man kan sitta i en stekhet bastu med en sprakande vedspis samtidigt som man blickar ut över det vackra havet. En del hotell och värdshus har ett spa i anknytning till sin anläggning, och en del vandrarhem har bastustugor för uthyrning genom exempelvis Skärgårdsstiftelsen.

Tälta på en ö i Stockholms skärgård

Om man istället vill uppleva Stockholms skärgård på ett lite mer äventyrligt sätt så kan man alltid packa ryggsäcken och ge sig iväg på en liten tältsemester i skärgården. I Sverige gäller allemansrätten vilket innebär att man kan tälta nästan var som helst så länge man inte stör någon. Man bör dock kolla upp vilka specifika regler som gäller för just den ön som man planerar att besöka.

Ta båten

Om man är ute efter en lite lugnare aktivitet men samtidigt vill hinna se så mycket av skärgården som möjligt så är det en bra idé att hoppa på en av de båtarna som gör rundturer bland öarna i Stockholms skärgård. Det finns några gamla, vackra båtar som till exempel bjuder på livemusik under resans gång, och så finns det en klassisk ångbåt som lämnar Stockholm city en gång i veckan för en vacker rundtur i solnedgången.